Trendblog zomer 2024

Door Lianne - 07 februari 2024
In een wereld van snelheid en technologie verlangen we naar rust, natuur, en eenvoud. Het zomerseizoen van 2024 bij Shoebox Mode omarmt deze behoefte aan balans, meteen collectie die symbool staat voor stabiliteit enauthenticiteit.

Is jouw interesse algewekt? Bekijk snel de nieuwe collecties bij Sheobox Mode en jij bent helemaal klaarvoor de zomer.In onze nieuwe collecties zien we veel zandtinten en olijfgroenen, waarbij kaki de opvallendehoofdkleur is. Je kunt wel zeggen dat het buitenleven een bron van inspiratie is dit seizoen.
Zo zit je deze zomer goed met soepel vallende broekjes in utility sfeer, vervaardigd uitkatoen, tencel en linnen.Linnen siert diverse items in een scala aan kleuren, terwijl luchtige en witte blouses metbroderie anglaise elegantie toevoegen aan je outfit.In deze zomercollectie is ‘lieflijk’ eenterm die bij alle merken en collecties terugkomt.
De kleine bloemetjes, ook bekend als'millefleures', spelen hierin een belangrijke rol.

Wil je toch een stoerdere outfit? Denkdaneens na over opengebreide tops. Erg populair zijn ook de singlets, bra-tops en cropped topsin combinatie met eenstoerejeans.Roze-en pasteltinten blijven ook deze zomer favoriete kleuren. De pastelkleur lila voert eenbelangrijke hoofdrol in jassen, tops en rokken. Wees niet bang om voor een complete outfitin het lila te gaan. Ton-sur-ton kan deze kleur erg mooi gedragen worden.

Naast de pastellenzijn ook goud en zilver niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je zit nog steeds goedmet eengouden broek en zilveren jas (of andersom). Durf je een nog uitdagendere keuze temaken? Ga dan eens voor een zilveren of gouden blouse voor de perfecte dosis eigentijdseflair.

Welke printjes zien we met de warmere temperaturen? Dat zijn natuurlijk de strepen,vernieuwend in hun verticaliteit. De streep varieert van pinstripes tot overhemd strepen. Kenje de term ‘casual revival’ al? Dat is een grafisch design in de vorm van vintage cartoons ofin de stijl van de jaren ’70 en ’80. Je ziet deze prints op denim broeken en jasjes verschijnen.We duiken nog even de geschiedenis in met onze kleding, want je ziet jurken en shirts metdraperingen zoals ze het bij de Romeinen droegen.De jurken zitten los om het lichaam enverschijnen indemooie satijnen stof.
Verder zieje items in stoere, Afrikaanse prints, zoalsinjurken, pakken en kimono’s. Naast de meer uitgesproken prints, zien we ook de klassiekeChanel-stijl in kleding. Zo zijn de gedessineerde quilt jasjes in lichte pastellen erg populair.

Nieuw ditseizoen is de toevoeging van de 3D technologie in shirts. Zo komen tops en jurkennog meer tot levendoor de het extra volume dat de technologie creëert. Items die je zekerniet mag missen dit seizoen, zijn de stoere jumpsuits en lange jeansrokken met verleidelijkesplitten, terwijl wide-leg broeken in authentieke denimkleuren de essentie van deze zomersestijl belichamen.Ontdek de rustige elegantie van het zomerseizoen bij Shoebox Mode en laat je leiden dooreen collectie die een ode brengt aan de natuur en eenvoud.

Onze mode-experts staan klaarom je te assisteren bij het samenstellen van jouw perfecte zomerlook