Naar boven
  • Op een werkdag voor 22.00 besteld, morgen in huis
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Gratis verzending boven €50
  • Bel ons op: 0593-525030

Shoebox en The Top naar de beurs in Berlijn

Door April - 19 januari 2018 - Trends, Events
Het einde van het winterseizoen betekent altijd dat het weer tijd is om naar de beurs te gaan en de collecties van de volgende winter te bekijken. Vorige week zijn Saskia, April en Amanda een paar dagen naar Berlijn geweest om hier naar de beurs te gaan. Ze nemen jullie mee op hun trip.

In de planning stond om rond 12:00 te vertrekken uit Beilen. Dit hebben we niet gered en rond 14:00 rijden we richting de Duitse grens. Hoewel het zes uur rijden is, gaat de reis snel voorbij. Time flies when you’re having fun.
Tegen half negen komen we aan bij ons appartement midden in Berlijn. We hebben nog niet gegeten en gaan dus opzoek naar een plek waar we lekker kunnen eten. Dit wordt een échte Duitse ‘vreetschuur’ met een Italiaanse keuken. Denk aan lange tafels en grote glazen bier. De muren staan vol met teksten die door bezoekers zijn geschreven.


       
    
 

 


De volgende ochtend willen we om 10:00 vertrekken. Ook dit hebben we niet gered. We halen een lekker ontbijtje bij de biologische supermarkt en om half elf stappen we in de auto naar de beurs.
We parkeren de auto in een immens grote parkeergarage en moeten een klein stukje door de sneeuw lopen. Het eerste merk dat we op de beurs bezoeken is YAYA. Zoals elk jaar heeft YAYA weer een prachtige collectie en een mooie stand.
Na YAYA lopen we naar de grootste hal van de beurs. In deze hal krijgen we enorm veel inspiratie. Een kleine greep uit wat we zagen: velours, bloemenprints, gekke kleurencombinaties, soklaarzen, ruitjespatronen en veel rode accenten.
Vanaf deze beurs nemen we de shuttlebus naar de volgende beurs. Hier spotten we onder andere heel veel mooie mannen. We belanden in de ‘groene’ hal. Hier is alles duurzaam en krijgen we een vegan energie shot.
De stands zelf maakten veel gebruik van underlayment. Van dit materiaal gaan we bij de verbouwing van De Wheem ook veel gebruikmaken.
De belangrijkste trends op het gebied van schoenen: dikke zolen, soklaarzen en velours. De bikerboots die we het afgelopen winterseizoen al veel zagen, blijven we ook zien, maar dan wel met een andere twist.
We zijn uitgekeken op de beurs en moeten opzoek naar een hip eettentje. Het lastige in Berlijn is, dat alles een beetje verstopt zit. Sommige tentjes hebben zelfs zwarte zijlen hangen zodat je ze gewoon niet ziet. We strijken neer bij een Vietnamees tentje waar we heerlijk gegeten hebben. 
        
Donderdagochtend ontbijten we bij een hippe tent aan het eind van de straat. Deze plek geeft ons veel inspiratie voor de verbouwing van De Wheem. Na het ontbijt lopen we de stad in om een aantal mooie winkels te bekijken en inspiratie op de doen. We zien een aantal leuke boetiekjes en hebben veel leuke etalage-ideeën gekregen. Rond half vijf stappen we in de auto en rijden we weer naar huis. Met de voorspelde storm, zijn wij toch veilig thuis gekomen.