Maak het lekker warm met wol !

Door Anouk - 04 oktober 2022 -
Wol… de één wil niet anders en de andere zegt nee doe mij maar niet..
Shoebox Mode laat je graag beter kennis maken met wol en hoe je wol het beste kunt wassen en verzorgen. Zo gaat jouw warme item langer mee !

Wol bestaat uit zachte dunne haren van schapen en andere diersoorten en houdt ons warm door stilstaande lucht tussen de haarvezels.
De kleding van wol is zacht, comfortabel en kreukvrij ! Laat je wol items stralen, door ze met liefde te behandelen.

Verzorging
Was niet te vaak, maar hang het item lekker voor het raam of buiten om te laten luchten. Hang het in je douchecabine en het item wordt zo makkelijk voor je gestoomd. Wollen items kan je het best liggend bewaren in je kast, zo hangen de items niet uit. Gaat de stof pillen dan kan je deze behandelen met een ontpiller, dit apparaat scheert de pillen van je item af.

Handwas of wol programma
Was de wollen items niet te warm en maximaal op 30°C. Bij de eerste keer wassen komen de losliggende haartjes los, dit is normaal. Was je het item met de hand vermijd dan kneden, wringen en wrijven. Spoel de kleding uit in lauwwarm water van 30°C. Gebruik geen koud water, hierdoor kan de wol krimpen. In de machine maak dan gebruik van een waszak om het item te beschermen. Zet het toerental nooit hoger dan 400, om uitrekken en slijten te voorkomen. En zorg ervoor dat het centrifugeren niet langer dan 1 minuut duurt. (handmatig uitschakelen)

Drogen van wol
Druk voorzichtig het water uit het gewassen item. Leg het item te drogen in een handdoek. Eventueel kan je het item nog iets in model kneden,  mocht dit nodig zijn.

Opbergen van wol
Bewaar kleding gevouwen in de kast, hang de kleding nooit aan een hanger; dan verliest het zijn vorm.

Shop de mooiste wol items bij SHOEBOX MODE & OUTSIDE THE BOX ! Dan vat jij sowieso geen koud deze winter.